11. 06. 2021
<p>S NÁMI SI ZE ZELENOU KARTOU NEMUSÍTE DĚLAT STAROSTI!</p>

S NÁMI SI ZE ZELENOU KARTOU NEMUSÍTE DĚLAT STAROSTI!

Zelená karta, přesněji „Mezinárodní automobilová pojišťovací karta“ – tichý a permanentní spolujezdec každého řidiče a současně i osvědčení o platnosti povinného ručení u konkrétního vozu. Ze zákona vyplývá povinnost mít u sebe zelenou kartu vždy, ať vyjedete s vozem kamkoliv, po tuzemsku či do zahraničí. V případě, že nemáte zelenou kartu u sebe a nemůžete ji tedy předložit při silniční kontrole nebo při způsobené nehodě, je to bráno jako přestupek, který je pokutován částkou až do výše 3 000 Kč. Zelená karta se obnovuje každý rok (a je nutné ji vytisknout) po tu dobu, kdy máte sjednáno povinné ručení.

Jenže se Vám může stát, že Zelená karta (aktuálně vlastně její bílá verze) Vám v souvislosti s přechodem na elektronickou formu přijde už jen emailem, zpravidla současně s pojistnou smlouvou. Pojišťovny se snaží šetřit. Vaší povinností je vytisknout si ji a mít je stále u sebe ve voze. Co když ale zapomenete nebo nemáte zrovna možnost si ji vytisknout?

Vy, jako naši zákazníci toto řešit vůbec nemusíte. Obraťte se na nejbližší žlutou pobočku JARO pojištění (máme 47 kamenných kanceláří na celé Moravě, Praze a vybraných městech v Čechách). Naši odborní poradci Vám vždy RÁDI A ZDARMA Zelenou kartu VYTISKNOU!

Také Vám pomůžeme třeba i s nastavením elektronické komunikace s pojišťovnou, nebo třeba poskytneme doplňující informace, které Vám usnadní cestování a ušetří peníze. Také vysvětlíme vše, co může být na Vašich smlouvách nejasné. Jsme tady pro Vás na internetu i na každé naší pobočce.

Chvilku, pracujeme na tom ...

Online sjednání pojistky