25. 09. 2023
Pojištění na blbost? Pomůže i vašim dětem ve škole

Pojištění na blbost? Pomůže i vašim dětem ve škole

Je tu září a děti školou povinné už se potýkají s prvními nesnázemi školní docházky. Věděli jste, že pojištění odpovědnosti občana vám pomůže pokrýt případné škody, které by děti mohly způsobit ve škole nebo spolužákům?

Pojištění odpovědnosti občana tzv. pojistka na blbost chrání pojistníka před finančními náklady spojenými s náhodným způsobením škody na majetku nebo zraněním jiné osoby. Postará se také o náklady nutné k vaší právní ochraně. V případě, že máte pojištění občanské odpovědnosti a vaše dítě způsobí škodu ve škole, například rozsedne spolužákovi brýle, rozbije okno nebo zraní jiné dítě, může vaše pojištění pokrýt náklady spojené s opravou škody nebo léčebnými výdaji.

Pojištění odpovědnosti? Prostudujte si podmínky plnění

Vždy samozřejmě záleží na konkrétní pojistce, jejích limitách a podmínkách, které se vyplatí dobře prozkoumat. Pojišťovny obvykle nabízí pojištění odpovědnosti, které se vztahuje na další členy společné domácnosti a platí dokonce i na škody způsobené domácími mazlíčky. Některé z pojistek také kryjí základní pojištění nemovitosti. Vždy se ale vyplatí pečlivě si prostudovat podmínky plnění a případné výjimky. Pokud si svou pojistkou nejste jistí, je lepší nechat si poradit odborníkem. Může se totiž stát, že vám dokáže sjednat levnější variantu, která bude zahrnovat více možností plnění.

Kdy se pojištění odpovědnosti hodí?

V podstatě existují dva druhy pojištění občanské odpovědnosti: v běžném životě a v zaměstnáníPojištění v běžném životě se často sjednává jako doplněk pojištění domácnosti. Hodí se vždy, když nedopatřením poškodíte druhou osobu a týká se majetku i zdraví. Platí obvykle v celé EU, takže vám pomůže například i na cestách. Co se týče pojištění odpovědnosti v zaměstnání, to se uzavírá samostatně a blíže se mu budeme věnovat na našem blogu zase příště. V jakém případě ale pojištění odpovědnosti rozhodně neplatí? Pokud škodu někdo způsobí úmyslně, sám sobě nebo členovi domácnosti, případně pokud škoda vznikla pod vlivem omamných látek.

Chcete si sjednat pojištění na blbost nebo si nejste jisti tím, které už máte?

Obraťte se na odborníky. Specialisté z JARO Pojištění vám rádi pomohou vybrat pojištění odpovědnosti na míru vašim potřebám. Kontaktujte nás emailem, telefonicky nebo osobně na našich pobočkách. Těšíme se na vás.


Chvilku, pracujeme na tom ...

Online sjednání pojistky