10. 05. 2023
Asistenční služby v kostce: Jak fungují a proč se vyplatí?

Asistenční služby v kostce: Jak fungují a proč se vyplatí?

Asistenční služby vám mohou pomoci s řadou svízelných situací. A zdaleka se netýkají jen povinného ručení. Sjednat si je můžete například k životní nebo úrazové pojistce, ale také
k majetkovému nebo cestovnímu pojištění. Zpravidla vyjdou řádově na vyšší desítky nebo nižší stovky korun, ale mohou vám vytáhnout trn z paty.

Povinné ručení

Asistence k povinnému ručení jsou notoricky známé a velmi oblíbené mezi většinou řidičů. Když si správně vyberete povinné ručení a asistenční služby, připlatíte si třeba jen sto až dvě stě korun za rok. V ceně pak máte pomoc s řadou nepříjemných situací na silnici. Například pokud píchnete nebo nenastartujete auto kvůli slabé baterii nebo potřebujete pomoci se zabouchnutými klíči, případně vyřešit odtah nepojízdného vozu do nejbližšího servisu.
Některé pojišťovny dokonce garantují dojezd 
asistenčního vozu do 45 minut, takže se vám pomoci na cestách dostane opravdu rychle. Věděli jste, že většina výjezdů za minulý rok nebyla k nehodám, ale právě k těmto problémům?

Cestovní pojištění

Asistenční služby se vám mohou hodit i na cestách. Pokud si k cestovnímu pojištění vyberete správný balíček, dokážete tak vyřešit nejen problém s náhlým onemocněním nebo úrazem, ale třeba i odvoz celé rodiny a auta z místa pobytu, pokud nemůže jediný řidič ze zdravotních důvodů řídit. Stačí zavolat a asistenční služba vše zařídí za vás. Vydejte se na dovolenou bez starostí.

Majetkové pojištění

U pojištění majetku nebo domácnosti si také můžete vybrat vhodný doplňkový balíček asistenčních služeb. Díky nim si pak poradíte s celou řadou problémů. Začalo vám zatékat střechou, přestal fungovat kotel nebo se vám porouchala myčka na nádobí? Stačí jen zavolat a asistenční služba se o vše postará za vás. Určitě víte, jak je těžké sehnat dobrého řemeslníka. Se správnou asistenční službou můžete hodit starosti za hlavu. Předtím, než uzavřete majetkové pojištění, důkladně si prostudujte, jaké asistenční služby pojišťovna nabízí a jaké jsou podmínky jejich čerpání. Rozdíly mezi pojistným plněním totiž mohou být opravdu velké.

Životní a úrazové pojištění

Asistenční služby se dají přiobjednat i u těchto typů pojistek. V případě, že máte například zlomenou nohu, dostane se vám od asistenční služby pomoci v podobě obstaraných nákupů nebo za vás sjednaná pomoc třeba vyvenčí vašeho psa. Vzhledem k současné populační křivce se jedná o služby, které budou v budoucnu nejen velmi prospěšné, ale také dost žádané.

Potřebujete poradit?

Nevíte si rady s nabídkami pojišťoven a rozsahem asistenčních služeb u jednotlivých produktů? Kontaktujte odborníky. Specialisté z JARO Pojištění vám pomohou vybrat vhodný produkt podle vašich potřeb a představ. Kontaktujte nás emailem, telefonicky nebo osobně na našich pobočkách.


Chvilku, pracujeme na tom ...

Online sjednání pojistky