09. 06. 2021
Jaký zvuk vydávají Vaše brzdy?

Jaký zvuk vydávají Vaše brzdy?

Stěrače stírají, světla svítí, klakson troubí?

A co Vaše brzdy, jaký mají zvuk při brždění?

Nebrzdíte už kovem na kov?

V dnešním uspěchané době se často vyplatí věnovat krátký čas a pozornost před každou jízdou a alespoň pohledovou kontrolu stavu vozidla. Elektronické systémy před každou jízdou kontrolují i to, zda správně fungují brzdy či posilovač řízení. Ale můžeme moderním systémům důvěřovat na 100%? Ani ne minutová prohlídka vozu před jízdou rozhodně není doba, která by nás na cestě kamkoliv výrazně zdržela. Nezapomeňte také ihned po vyjetí zkontrolovat brzdy – ověřte si, že za vámi nikdo nejede a na chvíli naplno sešlápněte brzdový pedál.

Ze statistik dopravní nehodovosti vyplývá, že technické závady vozidla každoročně bývají příčinou několika stovek nehod. Přímým vlivem špatného technického stavu vozidla dochází až ke 3 procentům nehod, navíc nevyhovující technický stav spolupůsobí u dalších až 11 procent nehod.

Problémy pak obvykle mívá inkriminovaný řidič právě s pojišťovnou. „V případě, že někomu škodu způsobí vozidlo ve špatném technickém stavu, hrozí viníkovi nehody, že po něm bude pojišťovna vymáhat pojistné plnění, které vyplatila poškozenému. A to právě v případě, když pojišťovna zjistí, že špatný technický stav vozu (např. špatně fungující brzdy) byl prokazatelnou příčinou vzniku škody.

Chvilku, pracujeme na tom ...

Online sjednání pojistky